TOP 5 mobilů nad 15 tisíc korun, které právě doporučujeme! (2024)

TOP 5 mobilů nad 15 tisíc korun, které právě doporučujeme! (1)

foto: Samsung

  • Poslední díl našeho seriálu TOP 5 telefonů do určité částky.
  • Tentokrát se podíváme na to nejlepší nad 15 tisíc korun.
  • Dostane se dokonce i na ohebný Samsung za překvapivě nízkou cenu.

Vítáme vás u dalšího dílu seriálu TOP 5 telefonů do určité částky. Už máme za sebou díly od 3 do 15 tisíc. Poslední díl této série představítu největší TOPku nad 15 tisíc korun. V této kategorii totiž nalezneme mnoho skvělých telefonů a já vám dám tipy opravdu na to nejlepší. Mrkněte se ještě na jednotlivé recenze, tedy až na iPhone, které se teprve připravují. V recenzích se dozvíte o každém telefonu nejen plusy, ale samozřejmě i mínusy.


TOP 5 mobilů nad 15 tisíc korun, které právě doporučujeme! (2)

foto:samsung

Samsung Galaxy S20 FE 5G

Prvním telefonem z TOP 5 je Samsung Galaxy S20 FE 5G. Nabízí jako jediný zástupce Samsungu procesor Snapdragon 865 a tím pádem na rozdíl od ostatních vlajkových Samsungů vám vydrží nabitý plný jeden den. Seženete jej za 19.990 korunnebo teď v akci za 16.990 korun, pokud necháte protiúčtem jakýkoli, klidně 20 let starý nefunkční telefon. Za svou cenu nabídne skvělý hlavní foťák z dospělých S20tek a mimochodem hodně slušné šíro, které už se také blíží dospělým S20tkám. Za zmínku stojí ještěkrásný 6,5 palcový FHD+ displej se 120Hz obnovovací frekvencí a podporou HDR10+. Ještě jednou zdůrazním, že procesor strčí do kapsy všechny letošní Samsungy, včetně Note 20 Ultra.

Reklama

TOP 5 mobilů nad 15 tisíc korun, které právě doporučujeme! (3)

foto:apple

Apple iPhone 12

Druhým telefonem je prakticky jakýkoli iPhone 12. Menší Mini a největší Pro Max se ještě neprodávají, ale pokud si vyberete kterýkoli z nich, chybu neuděláte. Všechny 4 iPhone 12 pohání nový A14 Bionic vyrobený 5nm procesem, díky kterému má telefon nižší spotřebu a vyšší výkon. U iPhonů 12 vyberte podle toho, jestli chcete co nejmenší a nejlehčí v podobě úžasných 130g a spokojíte se logicky s 5,4 palcovým displejem a dvěma foťáky nebo naopak sáhnete po tom nejlepším, tedy iPhone 12 Pro Max. Zaplatíte za to ranec, v cenách od 22 tisíc asi až do 43 tisíc, ale tady jsme v kategorii nejvyšší, kde cena už nehraje tak zásadní roli, jako u telefonů za 5 tisíc. Jen si dejte pozor na jednu věc - vbalení nejsou nabíječky. Jestli se vám tedy doma válí jakýkoli iPhone z posledních asi 7 let, myšleno samozřejmě nabíječka od něj, jste v suchu. Jinak budete muset pravděpodobně dokupovat. Nepředpokládám totiž, že byste doma měli nabíječku s USB-C koncovkou a předpokládám, že z novějšího počítače nebo MacBooku nebo jakéhokoli podobného zařízení asi logicky nabíjet každý den nechcete.

TOP 5 mobilů nad 15 tisíc korun, které právě doporučujeme! (4)

foto:oneplus

TOP 5 mobilů nad 15 tisíc korun, které právě doporučujeme! (5)

OnePlus 8 Pro

Třetím telefonem je jednoznačně OnePlus 8 Pro. Jde o plnohodnotný OnePlus, který po letech konečně téměř dospěl - myšleno pouze v podobě foťáku. Oproti Samsungu, Apple či Huawei je stále malinko pozadu. Co ale nemá v oku, má zase v srdci. Pohání jej totiž Snapdragon 865, což je něco, co Huaweii i Samsungu chybí. Ve zbytku se vyrovná jakékoli konkurenci. Má krásný design,bezdrátové nabíjení a nebo voděodolnost. Dokonce navíc mute přepínač na potlačení vyzvánění, jako u iPhonu.A v čem svou konkurenci předčí? Třeba v displeji. Ten totiž dokáže najednou fungovat v QHD rozlišení a ještě navíc při 120Hz obnovovací frekvenci. Cena teď lítá nahoru a dolu,kolem 22 tisíc.

TOP 5 mobilů nad 15 tisíc korun, které právě doporučujeme! (6)

foto:asus

ASUS Zenfone 7 Pro

Čtvrtým telefonem je ASUS Zenfone 7 Pro. Jako jediný zástupce všech dnešních telefonů má nádherný a ničím nerušený displej. Žádný notch, žádný průstřel jen krásný 6,67 palcový Amoled displej. A jak se to ASUSU podařilo? No přece unikátním konceptem výklopné kamery, díky které můžete mít selfíčka jak z žádného jiného telefonu. A nejen to, díky výklopnému foťáku můžete pořídit snímky i z úhlů, o kterých se vám s žádným jiným telefonem ani nesnilo. A to jak z hlavního foťáku, šíra, tak i zoomu. 5000mAh baterka pak zajistí až 2 denní výdrž a komu by přece jen došla, má k dispozici irychlé 30W dobíjení. ASUS Zenfone 7 Pro můžete teď sehnat za 20.990 korun.

TOP 5 mobilů nad 15 tisíc korun, které právě doporučujeme! (7)

foto:samsung

Galaxy Z Flip

Pátým telefonem je Samsung, konkrétně Galaxy Z Flip, eventuálně Z Flip 5G. Vyberte si podle toho, jestli chcete nebo nechcete 5G a jestli si připlatíte zanovější Snapdragon 865 nebo vám stačí loňská 855+. Ušetříte totiž docela dost peněz. Zatímco loňský Z Flip seženete za 29.990 korun, na ten letošní si musíte zhruba 13 tisíc připlatit. A co je to teda Z Flip? No přece ohebný telefon od Samsungu, který je ve své kategorii jediný v naší dnešní TOP pětce. Záměrně vám sem nedávám Z Fold, protože nosit v kapse cihlu asi nikdo z nás nechce, ale Z Flip je právě ten příjemný koncept, co nutně potřebujete. Po stránce výkonu strčí do kapsy i legendární a inovovaný Razr.

Reklama

Tak to je zase minimálně pro další půlrok konec našeho oblíbeného seriálu TOP 5 telefonů. Neklesejte však na mysli, připravena je pro vás kupa dalších článků, recenzí i videí, které vydáváme skoro každý den.

TOP 5 mobilů nad 15 tisíc korun, které právě doporučujeme! (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lidia Grady

Last Updated:

Views: 6169

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lidia Grady

Birthday: 1992-01-22

Address: Suite 493 356 Dale Fall, New Wanda, RI 52485

Phone: +29914464387516

Job: Customer Engineer

Hobby: Cryptography, Writing, Dowsing, Stand-up comedy, Calligraphy, Web surfing, Ghost hunting

Introduction: My name is Lidia Grady, I am a thankful, fine, glamorous, lucky, lively, pleasant, shiny person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.